Informatie

 

Quercusgarden

Het Hoveniersbedrijf Quercusgarden Opgericht in 2003 toen er nog relatief weinig bedrijven in Bergen waren die tuinen aanlegden.
Wat was de reden? Ik wilde met mijn handen iets maken wat uniek en uitdagend is.
De naam Quercusgarden Als eerste idee was Quercus; een goede naam omdat ik van Eijck heet en dat betekenend Quercus in het Latijn. Echter de naam Quercus was al geregistreerd door een studentenkorps uit Delft en ik geen zin had om ontgroent te worden heb ik er Quercusgarden van gemaakt.
Hoe ging het? Gelukkig erg goed. Zelf net een huis gekocht dus spannend, maar gelijk mocht ik in Bergen een groot project uitvoeren dat gelukkig erg goed gelukt is en waar ik nog regelmatig kom.
En de toekomst? Ieder jaar is het weer spannend omdat ik mijn klanten meestal krijg via Mond op mond reclame. En tot nu toe is ieder jaar weer druk.

Daar ik het milieu erg belangrijk vind ben ik bezig om o.a. zonnepanelen in tuinen te integreren. Ook zie ik zeker mogelijkheden om regenwater in bassins onder de grond op te slaan voor gebruik in b.v.het toilet. Ik heb er nog steeds veel plezier in de mogelijkheden van de tuin.

Het doel

1
De mooiste tuinen aanleggen met tevreden klanten

Dit geeft een heel fijn gevoel aan het einde van een opdracht

2
De tuin behouden

Na een dag onderhoud ziet de tuin er  weer uit zoals die bedoeld was.

3
Van de dag genieten

Erg eenvoudige uiting maar erg belangrijk om je werk met plezier te doen wat ook uitstraalt naar de klant.